Kvalita kokosového oleje
Pokud přemýšlíte, jaký olej zvolit na smažení sladkých jídel nebo jako tuk do různého pečení zdravých sušenek či jiných sladkých pochoutek, tak nejlepší vlastnosti má kokosový olej bio Nakliceno, který je velmi zdraví prospěšný a je opravdu chutný. My se pyšníme tím, že naše výrobky nesou označení bio, to znamená, že je vše v souladu s matkou přírodou, je to šetrně vyrobeno. Označení extra panenský a za studena lisovaný olej získal i náš kokosový, protože díky tomu můžeme garantovat nejvíce nutričně hodnotných látek, které tento ořech obsahuje. Pokud by to nebylo lisované za studena, tak by mohl olej přijít o nutričně významné látky, které by procesem zpracování mohly zaniknout, a to by byla obrovská škoda. O závadnosti kokosového oleje se vedou opravdu velké diskuse a několik odborníků se nedokáže shodnout, jestli to je dobré nebo není. Veškeré dohady pramení z důvodu, že kokosový tuk je za pokojové teploty tuhý, jako sádlo a to znamená, že obsahuje vysoký podíl nasycených kyselin. To je problém, ale na druhou stranu zase druhá skupina říká, že v teplotě, která je touto tuku přirozená, což odpovídá 30 stupňů, je tuk tekutý, a tedy neobsahuje špatné tuky.
MCT tuky
Všichni se ale shodují na tom, že tuky, které jsou obsažené v tomto výrobku, mají středně dlouhé řetězce a jsou vhodné k zařazení před jakýmkoliv sportem nebo nějakou náročnou fyzickou aktivitou, protože tělu jednoduše dodá energii, která bude pro tělo správnou volbou, protože tuky mají vysokou energetickou hodnotu. Problém u většiny tuků je hlavně to, že se těžko tráví a je to náročné pro tělo. U těchto MCT tuků (mastné kyseliny o středně dlouhém řetězci) se to ale říct nedá. Ty se dají skvěle využít jako substrát pro výrobu energie, proto se hojně využívá ve světě fitness. Má i celou řadu jiného využití, a to hlavně v kosmetickém průmyslu.